вівторок, 25 серпня 2020 10:58

Відомі гурти відреагували на виконання своїх пісень під час концерту до Дня Незалежності

Відомі гурти відреагували на виконання своїх пісень під час концерту до Дня Незалежності
Пісні відомих гуртів виконали під час святкового концерту без дозволу виконавців. Фото: pixabay.com

"Бумбокс", "Океан Ельзи" і "Тартак" не давали дозволу на використання своїх пісень на концерті "Пісенна історія сучасної України" до Дня Незалежності.

Продюсер "Бумбокса" Олексій Согомонов каже, що ніхто не звертався до нього щодо виконання пісні гурту на концерті. Судитися через це Согомонов не планує, пише Hromadske.

"Як пояснити, що "Вахтерам" — найвідоміша пісня гурту, але точно не найголовніша, тим більше для такого свята? Як пояснити, що держава повинна служити прикладом, а не опудалом? Як пояснити, що повага до музиканта/поета/артиста — це не нагороди, а розуміння того, що йому образливо стояти в одному ряду з деякими "колегами"? Такт і повага або є, або їх треба вганяти палицею", — сказав Согомонов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Попсовий шабаш" - Сенцов розніс офіційний концерт до Дня Незалежності

Представниця "Океану Ельзи" Вікторія Хоменко каже, що стосовно використання пісні "Океану Ельзи" до неї не звертались. Лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський також заявив, що пісню гурту взяли для концерту, не спитавши його.

Концерт "Пісенна історія сучасної України" відбувся в межах заходів святкування 29-го Дня Незалежності. На ньому пісню "Вахтерам" гурту "Бумбокс" виконали "Время и Стекло", а "Там, де нас нема" "Океану Ельзи" — хор і Вєрка Сердючка.

Пісні гурту "Тартак" "Понад хмарами" і "Ні, я не ту кохав" виконали Ніна Матвієнко і Потап із Павлом Зібровим відповідно.

Офіційні урочистості розпочалися на Михайлівській площі в Києві церемонією вшанування пам'яті полеглих захисників України. Після виступу президента відбувся концерт, де українські виконавці співали пісні одне одного, які були хітами за 29 років незалежності. Частину пісень виконували російською.

Зараз ви читаєте новину «Відомі гурти відреагували на виконання своїх пісень під час концерту до Дня Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути