середа, 06 січня 2021 20:43

Рівень бідності зріс уперше за 22 роки - ООН

Рівень бідності зріс уперше за 22 роки - ООН
Економічна криза приведе в злидні ще від 18 до 27 млн осіб у всьому світі. Фото: Reuters

У 2020 році у світі вперше за останні 22 роки збільшився рівень бідності.

На 27 млн осіб чекає вкрай тяжке становище поточному році. Про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш на засіданні Ради Безпеки ООН з підтримки миру і стабільності.

"Спад економічної активності в тендітній ситуації і в умовах конфліктів приведе в злидні ще додатково від 18 до 27 млн осіб", - наголосив Гутерріш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побороти бідність планували до 2030 року

За словами генсека ООН, щоб боротися з бідністю, потрібний більш амбітний підхід. Він заснований на двох принципах, закріплених у Цілях сталого розвитку.

"По-перше, це взаємозалежність: не може бути сталого розвитку без миру і світу без стійкого розвитку. По-друге, залученість. Зобов'язання "не залишати нікого позаду" має бути в центрі наших зусиль як з просування сталого розвитку, так і щодо запобігання і вирішення конфліктів", - зазначив глава всесвітньої організації.

Понад чверть населення України перебуває за межею бідності. Попри збільшення рівня оплати праці спостерігається бідність тих, хто працює. За оцінками експертів, кожному третьому не вистачає заробітної плати на задоволення необхідних життєвих потреб, а кожен другий працює на умовах вторинної зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Рівень бідності зріс уперше за 22 роки - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути