пʼятниця, 10 травня 2019 10:22

Юрист Трампа попросив про зустріч із Зеленським

Юрист Трампа попросив про зустріч із Зеленським
Зеленський поки не підтвердив зустріч із Джуліані. Фото: censor.net.ua

Адвокат американського президента Дональда Трампа Рудольф Джуліані планує найближчими днями відвідати Київ і зустрітися з новообраним президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє The New York Times.

Джуліані має намір обговорити з Зеленським розслідування справи про втручання Росії у вибори в США 2016-го та про роль сина колишнього віце-президента США Джо Байдена у діяльності української газодобувної компанії Burisma Group. Адвокат хоче переконатися, що наступна влада України продовжить ці розслідування, і сподівається, що вони можуть допомогти Трампу здобути перемогу на президентських виборах 2020-го.

"Хтось може говорити, що це неправильно і це не зовнішня політика. Але я прошу їх зробити розслідування, яке вони вже роблять, і щодо якого інші люди говорять їм, щоб вони зупинилися. І я дам їм причини, чому вони не повинні зупиняти це, тому що ця інформація буде дуже корисною для мого клієнта і може виявитися корисною для мого уряду", - сказав Джуліані.

Він повідомив, що звернувся з проханням про зустріч із Зеленським, однак підтвердження ще не отримав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імпічмент Трампа підтримують 45% американців - опитування

Раніше NYT повідомляла про зустрічі генпрокурора Юрія Луценка з Рудольфом Джуліані. Вони стосувалися справи проти газодобувної компанії Burisma Group, власником якої є колишній міністр екології Микола Злочевський. У цій компанії працював син кандидата у президенти США Джо Байдена Хантер.

Зараз ви читаєте новину «Юрист Трампа попросив про зустріч із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути