Ексклюзиви
пʼятниця, 03 травня 2019 10:40

Луценко діяв в інтересах Трампа — NYT

Луценко діяв в інтересах Трампа — NYT
Цього року Луценко та Джуліані зустрічалися кілька разів. Фото: ukrinform.ua

Генпрокурор Юрій Луценко намагається бути корисним президенту США Дональду Трампу.

Про це пише The New York Times.

За інформацією видання, Луценко неодноразово обговорював із адвокатом Трампа Руді Джуліані справу проти газодобувної компанії Burisma Group, власником якої є колишній міністр екології Микола Злочевський. У цій компанії працював син кандидата у президенти США Джо Байдена Хантер.

Хантер Байден займав посаду в раді директорів Burisma, коли генпрокурором України був Віктор Шокін, якого 2016-го вимагав звільнити віце-президент Байден. Саме за Шокіна ГПУ відкрила справу проти Burisma.

"Луценко спочатку продовжував розслідування справи Злочевського та Burisma, але звільнив його від усіх звинувачень протягом 10 місяців після займання посади. Генеральний прокурор змінив позицію та знову відкрив розслідування у справі Burisma цьогоріч. Дехто бачить його рішення як прагнення бути корисним адміністрації Трампа", — ідеться в публікації.

Джуліані мав кілька зустрічей із Луценком у Нью-Йорку цьогоріч. За словами співрозмовників видання, Луценко розповів знайомим, що під час однієї з розмов Джуліані зателефонував Трампу й поділився з ним отриманою від Луценка інформацією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Йованович могла стати суб'єктом домовленості Луценка з адміністрацією Трампа

У березні колишній віце-президент США Джо Байден оголосив про намір брати участь у виборах американського президента 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Луценко діяв в інтересах Трампа — NYT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути