Ексклюзиви
четвер, 21 березня 2019 19:48

Йованович могла стати суб'єктом домовленості Луценка з адміністрацією Трампа

Йованович могла стати суб'єктом домовленості Луценка з адміністрацією Трампа
Марі Йованович очолила дипломатичне представництво США в Україні за часів президентства Барака Обами. Фото: rbc.ua

Заява генпрокурора Юрія Луценка про те, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список "недоторканних" людей, може бути результатом домовленості глави ГПУ із адміністрацією Дональда Трампа.

Таке переконання висловив експерт Інституту української політики Артем Петренко в ефірі "112 Україна".

"Ця різка заява точно відображає політичну боротьбу і всередині України, і в США. Це [The Hill, якому Луценко дав інтерв'ю] одне з провідних видань у Сполучених Штатах, яке читають у Вашингтоні. Тому ця заява не випадкова, вона продумана. Основана мета - зберегти владу, а якщо не вдасться - уникнути переслідувань. Від позиції адміністрації США багато залежить.

На перший погляд дурниця те, що він посперечався зі всією державною машиною США. Але насправді це може бути результатом кулуарних домовленостей з кимось в адміністрації Трампа щодо послаблення позицій представниці Демократичної партії, яку призначили послом США в Україні ще за Обами. Відтак це вже боротьба на наступні вибори Демократичної партії та Республіканської, яку представляє Трамп", - сказав Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БПП пропонують Йованович і Луценку очну ставку

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати". У відповідь посольство США наголосило, що заява Луценка не відповідає дійсності і має на меті послабити репутацію Йованович.

Зараз ви читаєте новину «Йованович могла стати суб'єктом домовленості Луценка з адміністрацією Трампа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути