Ексклюзиви
середа, 20 березня 2019 23:22

Луценко звинуватив США у тиску

Луценко звинуватив США у тиску
Генпрокурор Юрій Луценко назвав дії США неприпустимими. Фото: УНІАН

Генеральний прокурор Юрій Луценко стверджує, що посол США в Україні Марі Йованович дала йому список людей, яких попросила "не переслідувати". Про це він заявив в інтер'ю виданню The Hill.

"На жаль, на першій зустрічі посол США в Києві дала мені список людей, яких ми не повинні переслідувати", - сказав Луценко, пише "Українська правда"

Генпрокурор назвав це неприпустимим.

"Ніхто в цій країні, ні наш президент, ні наш парламент, ні наш посол не перешкодять мені виявляти, чи був злочин", - заявив він.

Державний департамент США назвав заяву Луценка "відвертою вигадкою".

В американському відомстві додали, що наразі не допомагають ГПУ, але раніше намагалися "підтримати фундаментальну реформу сфери юстиції, в тому числі після Революції гідності 2014 року".

"Коли політична воля для справжніх реформ, проведених послідовними генеральними прокурорами, виявилася недостатньою, ми скористалися нашою відповідальністю перед американськими платниками податків і перенаправили допомогу більш продуктивним проектам", - заявили у Вашингтоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США передало Збройним силам України велику кількість ІТ-обладнання

Раніше посол США Марі Йованович закликала українське керівництво звільнити голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого.

Зараз ви читаєте новину «Луценко звинуватив США у тиску». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути