середа, 13 березня 2019 10:21

США передало Збройним силам України велику кількість ІТ-обладнання

США передало Збройним силам України велику кількість ІТ-обладнання
"Обладнання, яке сьогодні встановлено, має стати серцевиною і стрижнем системи управління, яка впроваджується в Збройних силах України", – заявив генерал армії України Віктор Муженко / фото: Генштаб ЗСУ

Уряд Сполучених Штатів передав Генеральному штабу Збройних сил України комп'ютери для впровадження в командуванні ЗСУ рішень на основі інформаційних технологій.

Цією технікою передбачається обладнати Центр оперативного реагування на інциденти кібернетичної безпеки, Центр оперативного управління та контролю Об'єднаного оперативного штабу, Головний командний центр ЗС України, повідомляють в Генеральному штабі ЗСУ.

Також у програму входять створення ядер логістичної та медичної інформаційних систем, інформатизація Сил спеціальних операцій ЗС України, модернізація ІТ-інфраструктури для забезпечення функціонування згаданих систем та навчання персоналу.

Презентація обладнання відбулася у вівторок, 12 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В оборонний бюджет США заклали кругленьку суму для України

У церемонії взяли участь надзвичайний і повноважний посол США в Україні Марі Йованович, начальник Генерального штабу — головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, керівництво Міністерства оборони, Генштабу ЗС України, представники ЗС США.

В мережі з'явилося відео тесту двигуна майбутньої ракети-носія Alpha. Його провела приватна космічна компанія Firefly Aerospace.Випробування тривало 60 секунд і було визнано успішним.

Тест-політ "Альфи" попередньо планується на грудень з майданчика бази ВПС США Ванденберг в Каліфорнії.

Зараз ви читаєте новину «США передало Збройним силам України велику кількість ІТ-обладнання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути