середа, 28 квітня 2010 10:04

УНП закликала відмовитися від святкування Дня Перемоги

УНП закликала відмовитися від святкування Дня Перемоги

Голова Рівненської обласної організації УНП Світлана Ніколіна розкритикувала намір влади широко святкувати 65-річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-45 рр. і закликала відмовитися від урочистостей.

Дні завершення Другої світової війни мають бути поминальними, коли всі українці за християнськими традиціями молитимуться у храмах та біля могил всіх жертв і всіх учасників війни.

"Рано чи пізно 9 травня обов"язково має стати Днем поминання жертв Другої світової війни. А проводити паради та святкування дня "Перемоги" у ситуації, коли Україна втратила найбільше свого населення серед європейських народів через зіткнення двох тоталітарних імперій саме на території України, навряд чи доречно", - розповіла вона.

Світлана Ніколіна вважає, що українці не переможці, а жертви війни між Сталіним і Гітлером.

"Польща, Чехія, Литва, Латвія й Естонія давно вже назвали речі своїми іменами – вони визнали радянські війська окупаційними. Ці країни шанують свої історичні традиції, а наша нова влада, навпаки, демонструє відданість саме старій радянській історичній схемі. На жаль, ця схема переноситься і в освіту", - відзначила вона.

Так, за вказівкою обласної влади 7 травня у всіх загальноосвітніх навчальних закладах Рівненщини буде проведено урок Пам"яті, за участю ветеранів Великої Вітчизняної війни.

"Без сумніву, цей неукраїнських підхід у стилі історичної парадигми радянської школи в організації освітніх процесів лише віддаляє нас від європейського майбутнього та повертає в часи Радянського союзу", - впевнена лідер рівненської УНП.

Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «УНП закликала відмовитися від святкування Дня Перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути