понеділок, 26 квітня 2010 10:03

ВМС України і ЧФ РФ вперше проведуть урочисті збори до Дня перемоги

ВМС України і ЧФ РФ вперше проведуть урочисті збори до Дня перемоги

У Севастополі урочисті заходи, присвячені ювілею Дня перемоги, почнуться з 2 травня.

Цього дня військово-історичні клуби Севастополя, Російської Федерації, України і Білорусії проведуть реконструкцію штурму Сапун-гори 7 травня 1944 року.

6 травня на кладовищі воїнів полеглих за Севастополь в роки Великої Вітчизняної війни відбудеться церемонія поховання останків воїнів, які захищали і звільняли Севастополь в 1941 - 42 і 1944 роках, знайдених на місцях боїв севастопольськими пошукачами.

Потім напередодні свята місто, Військово-морські сили України і Чорноморський флот Російської Федерації, що приєднався до них вперше, проведуть єдині урочисті збори, присвячені 65-річчю Перемоги.

У неділю, 9 травня, Севастополь відвідають міжнародні і урядові делегації. В центрі міста за традицією маршем пройдуть ветерани-переможці і війська Севастопольського гарнізону від Чорноморського флоту РФ і ВМС України.

У параді військ 9 травня в Севастополі від Військово-морських сил Озброєних Сил (ОС) України братимуть участь понад 500 осіб, від Повітряних сил ОС України - понад 90 осіб, від МВС України - близько 50 осіб, від ЧФ РФ - близько 750 осіб. Всього від українського флоту в святкових заходах в городе- героєві Севастополі буде задіяно понад 820 військовослужбовців.

Аналогічні паради за участю військових моряків відбудуться в городах- героях Київ, Керч, Одеса, а також в Бахчисараї, Донузлавському, Миколаївському, Очаківському, Сакському, Сімферопольському і Феодосійському гарнізонах Військово-морських сил Озброєних сил України.

Всього від ВМС ОС України в святкових заходах планується привернути понад 3270 військовослужбовців.

4 і 6 травня в центрі Севастополі відбудуться репетиції загального параду.

Як стало відомо з джерел близьких до оргкомітету по організації і проведенню ювілею Дня перемоги, представники російського мотоклубу "Нічні вовки" заявили про бажання взяти участь в параді Переможців 9 травня в Севастополі.

Севастопольські байкери "Нічні вовки" вже включені в проект плану заходів щодо святкування 65-річчя Перемоги. Зокрема, планується, що 2 травня вони організовано приїдуть на площу Нахімова і покладуть квіти до вічного вогню у Меморіалу героїчним захисникам Севастополя 1941-42 рр.

10 липня 2009 року під Севастополем відбулося перше "Байк шоу " за участю "Нічних вовків". Як планується, таке ж "Байк-шоу" відбудеться цього року.

Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «ВМС України і ЧФ РФ вперше проведуть урочисті збори до Дня перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути