пʼятниця, 23 квітня 2010 09:47

У Росії ветеранів привітали з Днем Перемоги календарями з фашистами (ФОТО)

У Пермі книжкове видавництво вибачилося перед ветеранами, для яких воно виготовило календарі до Дня Перемоги із зображеннями німецьких солдатів. Бракована продукція була вилучена.

Замовлення на виготовлення тисячі подарункових календарів здійснила і оплатила крайова рада ветеранів. У результаті, як виявилося, з шести фотографій лише на одній був зображений радянський солдат.

За словами старшого менеджера видавництва Світлани Сомової, календар робився перед Новим роком, коли на підприємстві наплив замовлень. За її словами, молодому дизайнерові видавництва не вистачило матеріалу, він знайшов в інтернеті фотографії війни, серед яких потрапили і фото німецьких солдатів, і помістив на календарі. Через неуважність не помітив, що солдати на фото одягнені не в радянську форму.

Горе-співробітник був покараний доганою. Фірма взялася безкоштовно виготовити нову партію календарів.

Інцидент в Пермі став не першим подібним випадком за останній час. У Челябінську ветеранам тракторного заводу, на якому в роки війни вироблялися танки, розіслали листівки з вдячністю за "особливий внесок у розвиток ворога". Помилку списали на поліграфістів і вирішили надрукувати нові привітання.

Комсомольская правда, РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Росії ветеранів привітали з Днем Перемоги календарями з фашистами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути