субота, 03 листопада 2007 16:41

УНП вимагає від коаліції БЮТ-НУНС подати заявку на вступ до НАТО

Українська народна партія вимагає від коаліції в складі блоків Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" подати заявку на вступ у НАТО й забезпечити вступ у Європейський Союз до 2016 року.

Про це сказано в повідомленні прес-служби УНП.

Крім цього, партія вимагає від коаліції БЮТ-НУНС впровадити систему виборів у Верховну Раду на основі відкритих регіональних виборчих списків, провести люстрацію, забезпечити дотримання вимог законодавства з функціонування української мови як державної.

Також УНП вимагає ліквідувати пам"ятники Катерині II, Леніну, Сталіну, іншим комуністичним вождям і відобразити в програмі дій збереження й розвиток національної ідентичності українців, ключові заходи з боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади.

УНП також вважає пріоритетним для коаліції БЮТ-НУНС прийняття законів "Про встановлення кримінальної відповідальності за публічне заперечення голодомору 1932-1933 років як акту геноциду українського народу", "Про визнання воїнів ОУН-УПА борцями за незалежність України й надання їм статусу учасників війни".

А також "Про ліквідацію на території сіл, селищ і міст України символів тоталітарного режиму й перейменування топонімічних назв, які відображають собою тоталітарну епоху", "Про визнання втрачених заощаджень українських громадян, які зберігалися в Ощадбанку СРСР, державним боргом Росії перед Україною".

Крім цього партія вважає пріоритетним закон "Про декларування вищими посадовими особами України, державними службовцями 1-3 категорії й керівниками органів місцевого самоврядування доходів і витрат".

УНП заявляє, що зазначені законопроекти не вимагають додаткових бюджетних витрат і зобов"язує представників партії внести їх на розгляд парламентом.

Партія вважає голосування за ці законопроекти екзаменом на патріотизм для коаліції БЮТ-НУНС.

Лідер блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Луценко виключає можливість перегляду коаліційної угоди його політсили з блоком Юлії Тимошенко.

Українська республіканська партія "Собор" закликає блоки Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона", до складу якого вона входить, доопрацювати коаліційну угоду.

15 жовтня блоки Юлії Тимошенко й "Наша Україна - Народна Самооборона" домовилися створити коаліцію у Верховній Раді 6-го скликання.

Зараз ви читаєте новину «УНП вимагає від коаліції БЮТ-НУНС подати заявку на вступ до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути