середа, 10 березня 2010 11:00

УНП вимагає покарати Симоненка за брехню проти Шухевича

УНП вимагає покарати Симоненка за брехню проти Шухевича
Українська народна партія вимагає не надавати голові фракції Комуністичної партії у Верховній Раді Петру Симоненко права на виступ з парламентської трибуни до тих пір, поки депутат не спростує оприлюднену ним інформацію про отримання головнокомандуючим Української повстанської армії Романом Шухевичем нагород від Адольфа Гітлера.

Про це сказав депутат Ради від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Ярослав Джоджик, виступаючи в парламенті.

"УНП вимагає негайно виконати рішення суду і не надавати Петру Симоненка слова з трибуни Верховної Ради України до того часу, поки він не спростує брехню про командувачам УПА Романа Шухевича, і поки не опублікує відповідне спростування на офіційній сторінці Верховної Ради і в газеті "Голос України", - сказав він.

Джоджик нагадав, що 30 травня 2007 року Симоненко у Верховній Раді зробив заяву про отримання Шухевичем двох Залізних хрестів від Гітлера.

14 січня 2010 року Печерський районний суд Києва зобов"язав Симоненка спростувати поширену ним інформацію на найближчому пленарному засіданні Ради.

УНП звинувачує КПУ в розповсюдженні брехливої інформації про діяльність УПА.

Обком
Зараз ви читаєте новину «УНП вимагає покарати Симоненка за брехню проти Шухевича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути