четвер, 20 серпня 2009 22:56

Ульянченко не хоче, щоб Медведєв нам щось "объяснял"

Ульянченко не хоче, щоб Медведєв нам щось "объяснял"

Основна проблема в тому, що Російська Федерація не хоче визнати те, що Україна є суверенною і незалежною державою.

Таку заяву в ефірі "5 каналу" зробила глава Секретаріату президента Віра Ульянченко, коментуючи звернення президента РФ Дмитра Медведєва.

"Ті заяви, які звучать з вуст Росії про те, що Україна - це держава, яка не відбулась, що Україна - це територія Малоросії, не можуть призвести до конструктивних стосунків", - вважає Ульянченко.

Вона зазначила, що хотілося б, щоб президент сусідньої держави "не объяснял", а все-таки сів за стіл переговорів, щоб поговорити про наші стосунки. Проте, за її словами, на такі переговори не йде перш за все російська сторона.

"Намагання показати свої імперські амбіції, пояснюючи усім колишнім радянським республікам, призвело до того, що пояснювати Росії треба і Білорусі, бо і Лукашенко теж має проблеми з Росією. Такі ж заяви може почути нове керівництво Молдови, бо вони вже сказали про НАТО і проєвропейські стосунки", - сказала Ульянченко.

Глава Секретаріату пригадала слова колишнього президента Росії Єльцина, який сказав: "Встаньте і подумайте, що ви зробили для України".

"Це не випадкова фраза, тому що тоді політикум Росії велике значення придавав добросусідським стосункам, тому що ми змушені бути сусідами. Тон один з одним має бути як у братніх держав", - додала вона.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ульянченко не хоче, щоб Медведєв нам щось "объяснял"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути