середа, 10 жовтня 2012 15:54

"Укрспецекспорт" заявила, що не постачає зброю до Сирії

"Укрспецекспорт" заявила, що не постачає зброю до Сирії
Українські виборники зброї заявили, що не постачають зброю до Сирії. Фото: spravka.ua

ДК "Укрспецекспорт" не постачає зброю чи військову техніку до країн, які перебувають під дією санкцій РБ ООН, інших міжнародних організацій або на території яких ведуться бойові дії.

"Усі поставки зброї та військової техніки компанія здійснює у відповідності до міжнародних зобов'язань України і під жорстким контролем Державної служби експортного контролю. Відтак, у Сирії не може бути зброї чи боєприпасів українського виробництва, поставлених із нашої країни", - йдеться в заяві "Укрспецекспорту", яку компанія оприлюднила на своєму сайті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС нічого не знають про українську зброю в Сирії

Окрім того, компанія вважає оприлюднення інформації про можливість постачання Україною продукції військового призначення до Сирії фрагментом інформаційної війни проти України як провідного світового спецекспортера.

"ДК "Укрспецекспорт" здійснює і буде надалі здійснювати свою діяльність із жорстким дотримуванням усіх чинних внутрішніх та міжнародних правових норм", - наголошується в заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії воюють зброєю луганського виробництва

Нагадаємо, у ході її розслідування на базі сирійських повстанців у місті Алеппо було виявлено кілька ящиків із зброєю, що призначалися Саудівській Аравії. В якості виробника був зазначений Луганський патронний завод. В Міністерстві закордонних справ України заявили, що Україна не постачала зброю до Сирії.

Зараз ви читаєте новину «"Укрспецекспорт" заявила, що не постачає зброю до Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути