вівторок, 09 жовтня 2012 12:57

У МЗС нічого не знають про українську зброю в Сирії

У МЗС нічого не знають про українську зброю в Сирії
На базі сирійських повстанців було виявлено кілька ящиків із зброєю. Фото: spravka.ua

Україна не постачала зброю до Сирії, заявляють в Міністерстві закордонних справ України.

"Україна не здійснювала і не здійснює поставки таких товарів до Сирії", - заявив прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров на брифінгу у вівторок. - "Україна суворо дотримується своїх міжнародних зобов'язань у сфері передачі товарів військового призначення".

У МЗС додали, що інформація про міжнародну передачу цих товарів передається ООН і її можна подивитися на веб-сторінці реєстру звичайних озброєнь цієї організації

"За інформацією МЗС, в 2010 році в повній відповідності з міжнародними вимогами і національними процедурами був підписаний контракт на постачання товарів військового призначення для потреб Міноборони Саудівської Аравії", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сирії воюють зброєю луганського виробництва

Для більш детальної інформації про реалізацію цього контракту в МЗС порадили звернутися в службу експортного контролю України, в компетенції якої питання державного експортного контролю.

Згідно з повідомленням російської служби Бі-Бі-Сі у вівторок, у ході її розслідування на базі сирійських повстанців у місті Алеппо було виявлено кілька ящиків із зброєю, що призначалися Саудівській Аравії. В якості виробника був зазначений Луганський патронний завод.

Як пише Бі-Бі-Сі, про те, як невеликі ящики потрапили на базу бойовиків під містом Алеппо, де вони були виявлені, невідомо. На підтвердження своєї заяви журналісти опублікували на сайті фотографію якогось дерев'яного ящика з маркуванням, з яким випливає, що його вміст було вироблено на заводі в Луганську, а відправлено з аеропорту міста Гостомель, який знаходить поблизу Києва. В якості міста призначення на маркуванні стоїть Ер-Ріяд.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС нічого не знають про українську зброю в Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути