понеділок, 19 грудня 2022 16:12

Українським військовим у грудні нарахували більше виплат

Українським військовим у грудні нарахували більше виплат
Цього місяця українські захисники отримують на 37% більше, ніж отримували у листопаді. Фото: НБУ

У грудні українські військові отримують збільшене грошове забезпечення.

Цього місяця захисники отримують на 37% більше, ніж отримували у листопаді. Про це сказала заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу.

"Міністерство оборони вже профінансувало до військових частин 100% додаткової виплати за безпосередню участь у бойових діях. Це 100 тисяч гривень. І 100% додаткової виплати за службу під час воєнного стану. Це 30 тисяч гривень", ‒ розповіла урядовець.

Формально наразі виплачено 60% від загального обсягу щомісячного грошового забезпечення: посадовий оклад, виплати за звання і вислугу років, сказала Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пліч-о-пліч зі мною кращі" – Залужний звернувся до українських військових у День ЗСУ

"У грудні ситуація відрізняється. Річ у тому, що в кінці року відбувається низка додаткових нарахувань. Усі ці виплати проходять по статті щомісячного грошового забезпечення. Тому у грудні по цій позиції ми виплатили нашим воїнам майже на 37% більше, ніж це було у листопаді. Зараз ці нарахування здійснюються", – повідомила заступниця міністра.

Загалом цьогоріч Міноборони профінансувало майже у 10 разів більше коштів на грошове забезпечення воїнів і додаткові виплати, ніж торік.

Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач розповів про зарплату військових на передовій.

У державному бюджеті на 2023 рік уряд заклав необхідний ресурс, аби українські військові були забезпечені всім необхідним, заявили в уряді.

На безпеку та оборону наступного року спрямують 45% видатків бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Українським військовим у грудні нарахували більше виплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути