вівторок, 06 грудня 2022 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

"Пліч-о-пліч зі мною кращі" – Залужний звернувся до українських військових у День ЗСУ

"Пліч-о-пліч зі мною кращі" – Залужний звернувся до українських військових у День ЗСУ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітав наших воїнів з Днем Збройних сил України. Фото: скріншот з відео

Головнокомандувач українського війська генерал Валерій Залужний привітав наших воїнів з їхнім професійним святом – Днем Збройних сил України.

Наголосив, що пліч-о-пліч з ним стоять кращі, які виборюють свободу для українського народу. Вітальне відео оприлюднив у Facebook вранці 6 грудня.

"Я знаю, що пліч-о-пліч зі мною стоять кращі. Міцніші за сталь, запекліші за вогонь, сильніші за будь-яку стихію. Серця українських воїнів б'ються в унісон із серцями мільйонів співгромадян і всіх волелюбних людей світу", – сказав генерал.

Він наголосив, що шлях України до свободи залитий кров'ю, сповнений страждань та болю. Але "саме він веде нас уперед, щоб помститися і перемогти, не залишає місця для страху чи зневіри".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потрощили техніку і важливий об'єкт ворога: гарні новини від Генштабу

"У День Збройних сил України я думаю передусім про полеглих побратимів і посестер та про їхні сім'ї. Ці думки крають мені серце як головнокомандувачу, батьку, чоловіку та сину. Вони змушують повсякчас озиратися на пройдений нами шлях, довжиною майже в дев'ять років. Це шлях воїнів, людей, які мають сміливість і гідність обрати свободу. Кожного дня, усвідомлюючи ціну, яку ми платимо за свободу, я збираю волю в кулак. Щоб вистачило сил здолати агресора і відбити в нього бажання будь-коли в майбутньому посягати на нашу свободу", – сказав Залужний.

Він побажав швидкого відновлення пораненим воїнам. Усім, хто в строю, – сил і стійкості, натхнення і радості, переможного миру.

"Дорогі солдати, сержанти й офіцери, працівники і ветерани Збройних сил. Я гордий служити своїй державі пліч-о-пліч з вами. Гордий бути вашим головнокомандувачем у цей важкий час. Я вірю в кожного з вас і в нашу перемогу", – підсумував Залужний.

6 грудня – День Збройних сил України. У цей день 1991 року Верховна Рада ухвалила закон "Про Збройні сили України". Тоді ж затвердила текст Військової присяги, яку змінили 1999 року.

1993 року парламент визначив постановою День ЗСУ. ЗСУ складаються із Сухопутних військ, Повітряних сил, Військово-морських сил, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій і Сил територіальної оборони.

За посиланням – фото наших незламних воїнів та захисників.

Зараз ви читаєте новину «"Пліч-о-пліч зі мною кращі" – Залужний звернувся до українських військових у День ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути