неділя, 25 квітня 2010 11:41

"Українські переговірники продешевили флот" - політолог

"Українські переговірники продешевили флот" - політолог

За продовження базування Чорноморського флоту у Криму уряд спромігся вибити лише знижку на газ і то не найбільшу. Українські переговірники продешевили флот, сказав у коментарі Gazeta.ua. політолог Анатолій Луценко, директор GMT group.

"Торгуючи флотом, можна було б спробувати вимагати й більшого, скажімо низьковідсоткового кредиту, участі в розробці родовищ на території Росії, навіть призупинення будівництва "Південного" і "Північного" потоків або одного із них", - вважає Анатолій Луценко. -

"Зрештою, чітко не озвучена ціна оренди базування флоту. "Живих" грошей бюджет знову не побачить, натомість працюватиме газо-бартерна схема, закладена в самому тілі угоди".

21 квітня президент України Віктор Янукович і президент Росії Дмитро Медведєв підписали у Харкові додаткові угоди до контрактів на поставку та транзит газу між НАК "Нафтогаз України" та російським "Газпромом".

За ними, "Нафтогаз України" отримуватиме російських газ зі знижкою 100 доларів за тис. куб. м газу, але не більше, як 30% від ціни газу у наступні 10 років.

Зараз ви читаєте новину «"Українські переговірники продешевили флот" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути