субота, 24 квітня 2010 16:28

Заклики позбавити Крим автономії спровокують зворотній ефект

Заклики позбавити Крим автономії спровокують зворотній ефект

Через підписання угоди про подовження терміну перебування російського Чорноморського флоту можуть знову лунати заклики позбавити Криму автономії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"Вимоги забрати у Криму автономію ставив лідер "Свободи" Олег Тягнибок. Такі заклики несерйозні і можуть спровокувати зворотній ефект, провокуючи тих кримчан, які не виступали за подовження перебування російського Чорноморських флот у Криму. Такі речі носять провокативний характер. Вони не вирішать проблему", - упевнений експерт.

Віталій Бала додав, що угода щодо флоту - це "лише квіточки":

"Пізніше Росія намагатиметься забрати авіабудування, атомну галузь і теплоенергетику. Москва пішла дуже ефективним шляхом економічної експансії, вдало використовує газ для вирішення політичного питання, ув"язавши його із флотом. Звісно, нам потрібен газ для підприємств, які займають велику частку внутрішього валового продукту. Але навіщо нам так багато підприємств і галузей, якщо для їх підтримки потрібно повертатися у 1990-ті?"

Угоду про подовження терміну базування Чорноморського флоту Росії у Криму до 2042 року президенти Віктор Янукович та Дмитро Медведєв підписали 21 квітня у Харкові. Це рішення не підтримав політичний лідер кримських татар МустафаДжемілев. Він проте додав, що великих акцій протесту кримські татари не влаштовуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Заклики позбавити Крим автономії спровокують зворотній ефект». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути