неділя, 12 січня 2014 12:08

Українська влада може реагувати на мирний протест тільки силою - євродепутат

Українська влада може реагувати на мирний протест тільки силою - євродепутат
Ребекка Хармс Фото: lenta-ua.net

В Україні посилюється насильство проти мирного руху з боку української влади. Свідченням цього є побиття екс-міністра Юрія Луценка. Так вважає лідерка фракції Зелених у Європейському парламенті Ребекка Хармс.

"Побиття колишнього міністра внутрішніх справ України, напади на окремих активістів та журналістів, інцидент з Тетяною Чорновол засвідчують, що влада України може реагувати на мирний протест тільки застосуванням насильства", - наголосила Хармс.

Вона зазначила, що використання сил міліції чи задіяння спецпідрозділу "Беркут" проти ненасильницької акції протесту є неправильною відповіддю влади на неї. Разом з тим євродепутат припустила, що відтепер насильства щодо мирних демонстрантів з боку влади може стати ще більше.

"У мене склалося враження, що український уряд усвідомив, що терпимість, яку він демонстрував останні кілька тижнів щодо цих протестів, ця позірна толерантність, не зможе переломити прагнення людей до демократії. Вважаю, що віднині проти мирного руху дедалі частіше і більше застосовуватиметься насильство",- сказала вона.

Нагадаємо, в ніч на 11 січня на місці протистояння між активістами Автомайдану та бійцями спецпідрозділу міліції "Беркут" біля Святошинського РВВС у столиці сталася бійка, під час якої травму голови дістав колишній керівник МВС Юрій Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Українська влада може реагувати на мирний протест тільки силою - євродепутат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути