Ексклюзиви
четвер, 24 січня 2013 17:15

Українська влада має отримувати зарплату тільки за виконану роботу - віце-спікер

Українська влада має отримувати зарплату тільки за виконану роботу - віце-спікер
Руслан Кошулинський отримує 9,5 тисяч гривень ставки. Фото: molbuk.ua

Віце-спікер Верховної Ради Руслан Кошулинський заробляє 9,5 тис грн. Але вважає, що українці повинні мати можливість не платити зарплату депутатам та урядовцям, якщо ті не виконують свої обов'язки. Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, яку зарплату отримує Азаров

"Мені важко оцінювати при мінімальній зарплаті, яка зараз сягає тисячу гривень, таку високу зарплату виконавчого органу. На моїй пам'яті таку зарплату колись отримували заступники львівського міського голови у 1998 році. Такі були варіанти. Зарплата, яку платять українці за виконавчу, визнану роботу, повинна бути відповідна. Якщо українців влаштовує економіка і господарська частина, яка є, вони можуть за це платити, не влаштовує, вони не мають за це платити. Ви, наприклад, не будете платити бригаді, яка робить у  вас в квартирі ремонт за невиконану роботу чи неякісну роботу. Логічно? То, чому українці мають платити зарплату депутатам, які не ходять на сесію, але їхні картки голосують, прем'єр-міністру, який не виконує низку законів. Зокрема соціального напрямку: виплати чорнобильцям, багатодітним. За що мають платити? Не виконують завдання — значить мають бути санкції. Будь-яким способом треба робити так, щоб люди несли відповідальність", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Азарова та усіх інших мають бути високі штрафи, а не високі зарплати" - політолог

Кошулинський розповів і про свою зарплату:

"У мене дуже висока зарплата, у межах 9,5 тис грн. Це — оклад. Але я ще не маю повного місяця, повної зарплати не отримував. Тому скільки загалом матиму на руки — не знаю. 10 відсотків із наших зарплат ми перераховуємо у благодійний фонд для допомоги українським дітям, щоб вони мали можливість максимально розвиватися".

Зараз ви читаєте новину «Українська влада має отримувати зарплату тільки за виконану роботу - віце-спікер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути