четвер, 24 січня 2013 15:39

"В Азарова та усіх інших мають бути високі штрафи, а не високі зарплати" - політолог

"В Азарова та усіх інших мають бути високі штрафи, а не високі зарплати" - політолог
Проблема не в тому,скільки чиновники отримують, а в тому, чи заробили вони ці гроші. Фото: lenta-ua.net

У прем'єр-міністра Миколи Азарова та інших членів уряду повинні бути високі штрафи, а не зарплати. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада знову „хімічить" із держзакупівлями: планують оббирати бюджет до 2015-го

"До кожного українського чиновника основне питання щодо його фінансових можливостей не те хто з них скільки отримує, а хто скільки заробляє. Проблема українських чиновників не в тому, що кожен з них може героїчно оприлюднити розмір своєї зарплати. А в тому, що жоден з них не зможе оприлюднити свої витрати. Якщо говорити про аналіз він повинен був початися із створення механізмів. Але для цього потрібні відповідні законодавчі ініціативи. Легко можна повірити, що українські чиновники отримують менші зарплати чи більші. Важко повірити, що вони на неї живуть", - вважає він.

На його думку, урядовці повинні платити високі штрафи, а не отримувати високі зарплати, судячи з оцінки їхньої роботи президентом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реформи, як ремонт у квартирі - не хочеться, але треба - Азаров

"Якщо вірити Віктору Януковичу, є у нас такий політик, який заявив, що в уряді зараз розсілися саботажинки і всі надії щодо виконання необхідних реформ він покладає на менеджерів середньої ланки та Кабінет у цілому. Тоді в Азарова та усіх інших мають бути високі штрафи, а не високі зарплати. Однак це не так, бо ця негативна оцінка роботи Кабміну президентом нічого не означає", - додав він.

Нагадаємо, у ЗМІ зявилась інформація, що зарплата прем'єр-міністра Миколи Азарова становить 33 тис. 980 грн. на місяць. Оклад  -6 тис 640 грн, решта суми – надбавки. Зарплатня Азарова в 11 разів вища за середню по Україні.

Зараз ви читаєте новину «"В Азарова та усіх інших мають бути високі штрафи, а не високі зарплати" - політолог ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути