понеділок, 16 лютого 2009 19:01

Українська економіка на межі - Файненшл Таймс

Українська економіка на межі - Файненшл Таймс
Назва "Україна", за деякими гіпотезами, означає "на краю" - саме на межі знаходиться сьогодні українська економіка, пише британська "Файненшл Таймс".

Минулого тижня міністр фінансів Австрії вже попередив про економічну "катастрофу" в цій країні із 46-мільйонним населенням, що може спричинити ефект "доміно" далі на захід. Тим часом міністр фінансів України подав у відставку – серед іншого, через розбіжності у бюджетній політиці, що відклали другий транш із 16,4 мільярдного(в доларах США) кредиту МВФ, що мав би надійти минулого уїк-енду. Рейтингова агенція Фітч знизила рейтинг країни до В. Деякі спостерігачі стверджують, що економіка може стиснутися цьогоріч на 10 відсотків; національна валюта втратила 40 відсотків вартості стосовно долара….

Каменем спотикання щодо отримання кредиту від МВФ є трьохвідсотковий розмір бюджетного дефіциту, в той час як умови програми передбачали збалансований бюджет. Однак все ще залишається простір для компромісу, щоби поновити програму з МВФ. Німецький інвестиційний банк Dresdner Kleinwort зазначає, що цьогоріч сектору державних фінансів України потрібно фінансування у розмірі 3 млрд доларів США, і держава все ще може бути спроможною обслуговувати свій суверенний борг, який складає одну п`яту від сукупних – державних та корпоративних -боргових зобов`язань. УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Українська економіка на межі - Файненшл Таймс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути