понеділок, 02 лютого 2009 09:48

Іноземні інвестори залишають Україну через кризу і корупцію

Іноземні інвестори залишають Україну через кризу і корупцію

Іноземні інвестори починають залишати Україну. Причиною є не лише економічна криза, але й вкрай високий рівень корумпованості українських чиновників.

Від початку фінансової кризи лише ізраїльські компанії втратили на українському ринку близько півмільярда доларів. Це змусило багатьох з них відмовитися від діяльності в Україні.

Зокрема про таке рішення оголосив Ханан Мор, власник однойменної групи інвестиційних компаній, назвавши основною причиною свого відходу тотальну корупцію української владної системи: "Криза не вдарила по нашій діяльності в Україні так, як це зробила тамтешня корупція. Тому ми припиняємо усі ділові ініціативи в цій країні", - сказав Мор в інтерв"ю газеті "Calcalist" і закликав усіх західних інвесторів наслідувати його приклад.

Незалежні економічні оглядачі зазначають, що доки зростання української економіки приносило високі дивіденди, закордонні інвестори заплющували очі на корумпованість місцевих чиновників різних рівнів.

Сьогодні ж за умов кризи капіталовкладники шукають максимальної прозорості інвестиційних схем, сумніваючись у тому, що українська влада зможе це забезпечити.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів обіцяє зробити своїм пріоритетним завданням формування і реалізацію державної антикорупційної політики. Пакет заходів, запропонованих для боротьби з корупцією в Україні, уряд зафіксував у своєму проекті програми "Подолання впливу світової фінансово-економічної кризи і поступальний розвиток". Зокрема, Кабінет Міністрів пропонує якнайшвидше прийняти пакет "антикорупційних" законопроектів, покликаних визначити склад корупційних правопорушень, встановити відповідальність за корупцію і задокументувати основні вимоги до поведінки чиновників, які уповноважені на виконання функцій держави і органів місцевого самоврядування.

За матеріалами Німецька хвиля, ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «Іноземні інвестори залишають Україну через кризу і корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути