четвер, 30 вересня 2021 16:30

Українська делегація в ТКГ згодна повернутися до очних зустрічей: назвали умову

Українська делегація в ТКГ згодна повернутися до очних зустрічей: назвали умову
Засідання ТКГ з питань Донбасу можуть проходити очно. Фото: facebook.com/UkrdelegationTCG

Українська делегація в Тристоронній контактній групі з питань Донбасу підтримала можливість повернення до очного формату зустрічей. Але не в Мінську.

Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань правової політики, представник України в політичній підгрупі ТКГ Андрій Костін, пише "Інтерфакс-Україна".

"Наші консультації з березня 2020 року відбуваються у форматі відеоконференції. На екрані людина, а поруч із нею ще двоє. Ніхто з нас не знає, хто ще насправді за екраном перебуває. Це до питання про конфіденційність переговорного процесу. Саме тому Українська делегація і підтримала можливість повернення до очних зустрічей", - розповів Костін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського намагаються вийти на переговори з Путіним - ЗМІ назвали терміни

Відповідні консультації щодо повернення очних перемовин вже тривають. Однак Мінськ, як майданчик для них, не розглядають.

"Єдина наша позиція - має бути гарантована безпека всіх учасників, незалежність і конфіденційність проходження цієї процедури. Тому ми не розглядаємо Мінськ як місце для проведення очних консультацій. Але ми готові розглянути інші локації", - підкреслив Костін.

У Тристоронню контактну групу входять представники України, ОБСЄ та Росії. Її сформували для полегшення дипломатичного вирішення війни на Сході України.

2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Цьогоріч у серпні на Донбасі загинули дев'ять українських бійців - найбільше за останні два роки, коли оголосили всеосяжне перемир'я в зоні Операції об'єднаних сил. Поранень зазнали 28 бійців.

Зараз ви читаєте новину «Українська делегація в ТКГ згодна повернутися до очних зустрічей: назвали умову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути