Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2020 19:26

Українська делегація у ПАРЄ не буде співпрацювати з РФ на зимовій сесії

Українська делегація у ПАРЄ не буде співпрацювати з РФ на зимовій сесії
Єлизавета Ясько розповіла про роботу делегації. Фото: UATV

Співпраця української делегації у ПАРЄ з Росією під час зимового засідання є неможливою.

"Із Росією необхідно розмовляти тільки в межах міжнародного права. Якщо в дебатах Росія говорить про неправильні і фейкові наративи, звичайно, ми повинні відповідати, вступати в діалог, доносити свою позицію. Але це не означає, що ми повинні дружити з ними і забувати, хто агресор", - сказала в інтерв'ю НВ голова української делегації у ПАРЄ Єлизавета Ясько.

Під час сесії будуть говорити про кремлівську агресію в Україні. Будуть піднімати й інші теми, зокрема, питання активізму, гендерної рівності та екології.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна поновить участь у роботі ПАРЄ – нардеп

"Ми продовжуємо говорити про те, що Росія незаконно окупувала Крим і почала війну на сході України. Ми також нагадаємо, що її жертвами свого часу були Грузія і Молдова. Плануємо проводити низку заходів, пов'язаних із Кримом, де буде наголошено на важливості деокупації. Ми дуже хочемо, щоб наш майданчик в ПАРЄ допомагав Україні в переговорах в "нормандському форматі". Це означає, що наша делегація буде активно співпрацювати з Францією і Німеччиною", - наголосила Ясько.

Торік у вересні делегація Верховної Ради офіційно відмовилася взяти участь в осінній сесії ПАРЄ.

Причина – повернення Російської Федерації до сесійної зали ПАРЄ без виконання вимог резолюцій Асамблеї, ухвалених у відповідь на російську агресію проти України.

ВР сформувала новий склад української делегації в ПАРЄ, 20 вересня делегацію очолила представник "Слуги народу" Єлизавета Ясько.

Зараз ви читаєте новину «Українська делегація у ПАРЄ не буде співпрацювати з РФ на зимовій сесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути