середа, 24 квітня 2013 04:10

Україні не вистачає сильного Кабміна та дієвої опозиції — експерт

Україні не вистачає сильного Кабміна та дієвої опозиції — експерт
Віталій Портников. Фото: risu.org.ua

Україні бракує компетентного Кабінету міністрів, громадської підтримки та сильної опозиції.

Про це заявив телеведучий і журналіст Віталій Портников.

Зокрема, він зізнався, що для нього Маргарет Тетчер – це реальний взірець того, як можна змінити країну в безнадійній ситуації.

"Вона була рішучою людиною, сильною, не боялася ризикувати, ставити на кін свою репутацію, приймати абсолютно непопулярні рішення. Але чому це могло відбутися? Бо було суспільство, готове акцептувати ці рішення", - пояснив Портников.

За його словами, у Великобританії був серйозний контроль опозиції над діями уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З приходом до влади Януковича в Україні триває "холодна" громадянська війна

"Якби ви колись побачили, як пані Тетчер відповідала на питання в британському парламенті! Це не Азаров, це можна було померти! Для неї це був найтяжчий день у тижні: ти приходиш у парламент, а на тебе кричать, показують документи, розповідають, які ти зробив помилки. І перед очима всієї країни ти почуваєшся як хлопчик для биття. Але в таких суперечках народжується істина, уряд корегує свою лінію. Профспілки, громадські організації також змушували уряд відмовлятися від багатьох дій", - розповів експерт.

Він наголосив, що для того, щоби провести реформи в Україні, потрібні компетентний Кабінет міністрів, громадська підтримка, сильна опозиція і вміння влади й опозиції домовлятися з принципових питань.

"Це те, чого бракує українському політичному житті. Тому в цій неіснуючій політичній системі не можна говорити про інфраструктурні зміни. Бо такі зміни відбуваються тільки тоді, коли для цього є воля більшості суспільства і компетентність тих, хто цим суспільством опікується – компетентність урядовців", - резюмував Портников.

Зараз ви читаєте новину «Україні не вистачає сильного Кабміна та дієвої опозиції — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути