вівторок, 22 травня 2012 17:06

Українцям почали менше відмовляти у видачі віз - МЗС

Українцям почали менше відмовляти у видачі віз - МЗС
Олександр Дікусаров каже, що українців стали більше пускати в Європу. Фото: news.dt.ua

Українцям почали менше відмовляти у видачі віз

Про це на прес-конференції заявив пре-секретар МЗС Олександр Дікусаров.

"Статистика доволі позитивна. Кількість візових відмов зменшилася з 4% у 2010 році до 3,3% у 2011. При цьому, помітним є суттєве зменшення кількості візових відмов окремим державами-членами Євросоюзу у 2011 році, у порівнянні з 2010 роком", - зазначив він.

Так зокрема кількість відмов від Франції знизилася з 4,4% до 2%, Естонії- з 7,8% до 4,3%, Словенії з 2,4% до 0,7%, Німеччиною — 6,3% до 5,6%.

У порівнянні з 2010 роком загальна кількість виданих шенгенських віз збільшилася на 182 тисячі, розповів представник МЗС.

Крім того, частка багаторазових віз перевищила показники минулих років і досягла 35,5% у 2010 — 27,3%. Кожна третя шенгенська віза була видана у 2011 році без перешкод.

"Водночас, до європейської сторони було доведено інформацію про порушення окремими державами-членами угоди, які полягають зокрема у надмірних вимогах щодо допоміжних документах при оформленні віз, невмотивованому ухиленні від видачі багаторазових віз громадянам з позитивною візовою історією, створення штучних обмежень доступу громадян України до консульських установ", - розповів Дікусаров.

Також, розповів прес-секретар відомства, делегація ЄС проінформувала про завершення роботи зі складання та погодження уніфікованого переліку документів, що мають подаватися громадянами України до консульських установ держав-членів ЄС на території України для оформлення віз.

Зазначений перелік планується  затвердити під час засідання візової робочої групи країн ЄС 30 травня цього року.

"Окремо було обговорено питання підготовки до підписання угоди між Україною та ЄС про внесення змін до угоди про спрощення віз. За інформацією ЄС, Єврокомісія планує завершити внутрішні процедури, необхідні для підписання угоди, наприкінці червня цього року", - зазначив Дікусаров.

Зараз ви читаєте новину «Українцям почали менше відмовляти у видачі віз - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути