понеділок, 15 жовтня 2012 22:50

Українців найбільше дратує реклама Партії регіонів

Українців найбільше дратує реклама Партії регіонів
Реклама Партії регіонів добре запам'ятовується. Фото: ukrnews24.com

Політична реклама, яку партії використовували під час нинішньої виборчої кампанії, не мала достатньо значного впливу на перерозподіл електорату і зміну намірів громадян підтримати ту чи іншу партію. Її вплив визнали тільки 20% виборців. Про це заявив завідувач лабораторії соціально-психологічних технологій Інституту соціальної та політичної психології НАПН України, кандидат психологічних наук Павло Фролов на прес-конференції в понеділок, 15 жовтня.

"Вплив політичної реклами на свій електоральний вибір в тій чи іншій мірі визнає тільки кожен п'ятий респондент, тобто 20%. І це при тому, що рекламу бачили і можуть пригадати більше 90% опитаних", — сказав Фролов.

Він розповів, що згідно з даними всеукраїнського опитування, проведеного Інститутом соціальної та політичної психології НАПН спільно з Асоціацією політичних психологів України 28 вересня — 7 жовтня, найбільш чутливими до впливу політичної реклами, за самооцінками респондентів, виявилися прихильники партії Наталії Королевської "Україна — Вперед" - 42% з них визнали, що саме реклама вплинула на їх вибір. Рідше такий вплив визнавали симпатики "Нашої України" і Партії регіонів — близько 34%.

Найчастіше згадуваною була реклама Партії регіонів - її згадали 66% опитаних, реклама інших партій згадувалася помітно рідше: "УДАРу" — 39%, партії "Україна — Вперед" — 38%, КПУ — 34%, "Нашої України" — 12% , "Свободи" — 7%.

Коментуючи ставлення виборців до політичної реклами під час виборчих перегонів-2012 в цілому, Фролов зауважив, що вона викликає у громадян переважно роздратування. Зокрема, подобається чи у будь-якому разі не викликає роздратування реклама усіх без винятку партій тільки у 1,3% опитаних, не подобається ні одна — 24%, тобто майже кожного четвертого дратує реклама всіх партій — 14%.

Соціолог поінформував, що до числа партій, чия реклама виборцям частіше подобається, ніж дратує, належить партія "УДАР" (подобається 18%, дратує 5%). А відчуття роздратування у респондентів найчастіше викликала реклама Партії регіонів: дратує 35%, подобається 16% - респондентів.

Зараз ви читаєте новину «Українців найбільше дратує реклама Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути