середа, 29 серпня 2012 19:54

Українці залишаються марганалізованими і бідними, тому все ще чекають на "покращення" - експерт

Українці залишаються марганалізованими і бідними, тому все ще чекають на "покращення" - експерт
Володимир Фесенко: Більшість виборців хоче тільки підвищення пенсій і зарплатні. Фото: mair.in.ua

В українців немає сталих інтересів, бо ми ще залишаємося марганалізованими та бідними. Про це сказав політолог Володимир Фесенко.

"Величезна проблема нашого суспільства — програми не потрібні суспільству. І не тому, що у нас такі погані, несвідомі виборці. Справа в тому, що ми - марганалізоване суспільство, і у нас, у більшості виборців, немає сталих інтересів", - підкреслив він.

Експерт розповів, що у більшості українців пріоритетом залишається "покращення життя" у вигляді незначного підвищення зарплатні та пенсій.

"Людина ,яка пов'язана з бізнесом, розуміє, що її головний інтерес — це щоб менше було податків, щоб менше платити державі. Але та ж спрощена податкова система не стала інтересом для середнього класу. Дискусії навколо податкової системи, тобто, яка податкова система зараз потрібна, — немає. Тому що на це, на жаль, немає запиту того ж малого бізнесу. От в чому проблема", - пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У людей немає відчуття, що це – останній бій за демократію"

Фесенко додав: "Що ж ми будемо казати про пересічного українця, який виживає? Його дійсно б задовольнило "покращення життя". Хоча частина суспільства все ж пов'язує це покращення зі зміною влади. Але інша все ще очікує на "покращення життя" від нинішньої влади. І як це не сумно, це "покращення життя" — трохи збільшити зарплатні і пенсії. І це і є головний інтерес абсолютної більшості наших виборців".

Політики це розуміють і саме тому вдаються до популізму, вважає експерт.

"Це сумна правда, про яку треба пам'ятати. І про це знають політики. Тому вони трохи граються на цих соціальних обіцянках, звідки і наш популізм. Це віддзеркалення нашого дуже бідного суспільства, яке мусить виживати. На сьогодні в умовах відсутності сталих чітких інтересах, відсутності усвідомлення цих інтересів, працюють не інтереси, а настрої і пов'язані з ними політичні міфи", - пояснив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Українці залишаються марганалізованими і бідними, тому все ще чекають на "покращення" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути