Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 11:39

Українці в Польщі закликають владу не вірити розповідям Януковича

Українці в Польщі закликають владу не вірити розповідям Януковича

Напередодні першого офіційного візиту Президента України Віктора Януковича до Варшави громадяни України, які живуть у Польщі, написали звернення до влади Польщі та до її громадськості.

У ньому вони закликали поляків не вірити Віктору Януковичу та "не зміцнювати "єгипетську стабільність" в Україні".

Польські українці вважають, що під час свого візиту до Польщі 3-4 лютого Янукович буде переконувати польську владу, що саме під час його перебування на посаді Президента в Україні квітне демократія, і що саме він забезпечив внутрішню стабілізацію в Україні.

Автори звернення закликають не вірити запевненням Януковича, що в Українї немає загрози демократії.

"Саме за влади Віктора Януковича демократія у нашій державі зазнала найбільшого утиску. У 2010 р Україна знизилася на 14 пунктів за Індексом демократії, що демонструє найбільший її регрес серед усіх держав Європейського континенту. Крім того, Freedom House виключила Україну з переліку вільних країн і перенесла до тієї самої групи, де знаходяться Китай, Росія, Єгипет, Іран і Венесуела", ? говориться у зверненні.

Польські українці наполягають, що "реформи, про які гучно розповідає український уряд Миколи Азарова не покращують економічної ситуації".

У зверненні наводиться приклад, що за часів правління Партією Регіонів Україна зійшла з 162-ї на 164-у сходинку за Індексом економічної свободи України і посідає зараз останнє місце у Європі.

"У країні утримується високий рівень корупції, а Парламент, контрольований Президентом, і Уряд відкликають антикорупційні закони, що були раніше ратифіковані в рамках реалізації зобов'язань перед Організацією Економічної Співпраці й Розвитку", ? говориться у Заяві.

Польські українці звертають на загрозу в Україні свободи слова, на впровадження цензури в ЗМІ.

"Незважаючи на занепокоєння справою відомих міжнародних діячів ... в апеляційному суді прийнято остаточне рішення про відбір у телевізійних каналів TVi та 5-го додаткових частот. У 2010-му в рейтингу свободи слова, складеному організацією "Репортери без кордонів" Україна знизилася на 42 пункти і опинилася на 131 місці".

Йдеться також про занепокоєння організацією Human Rights Watch ситуацією із дотримання Прав людини в Україні, тиском на медіа та застосуванням тортур до затриманих.

Українці, що живуть у Польщі, заявляють також про використання правоохоронних органів у політичних переслідуваннях.

„Відкрито 18 карних справ щодо політичних конкурентів попереднього уряду. В Україні мають місце політичні переслідування. Українська влада вдається до залякування діячів позаурядових організацій, науковців, письменників, блогерів".

"Віримо, що у стосунку до України Польща не повторить помилок, що були нещодавно зроблені у стосунках з авторитарним білоруським режимом Олександра Лукашенка, і не буде своїм становищем зміцнювати „єгипетську стабільність" в Україні",- підсумовують у листі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Українці в Польщі закликають владу не вірити розповідям Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути