вівторок, 06 листопада 2018 12:05

Українці платять за квартири 120 нардепів-мільйонерів

Держава компенсує витрати за оренду житла в Києві 170 народним депутатам. Із них 120 задекларували мільйони заощаджень, а щонайменше 25 мають житло у столиці чи передмісті.

Про це йдеться у сюжеті програми "Наші гроші".

За законом, парламентарі, які не мають житла в Києві або 30 км навколо, мають право на відшкодування оренди. Їм щомісяця нараховують по 20 тис. грн.

При цьому компенсацію отримують і нардепи, які мають нерухомість в околицях столиці. Наприклад, Ігор Молоток із "Волі народу", який із родиною задекларував близько 20 млн грн заощаджень і маєток у селі Романків під Києвом - менше, ніж за 30 км від Верховної Ради. Крім того, дружина депутата має у Києві квартиру на 150 кв. м.

Автор: bihus.info
 

Просить компенсувати оренду житла і депутат від "Народного фронту" Володимир Шкварилюк, який купив квартиру в Києві у липні 2016-го. І ОПОБЛОКівець Дмитро Колєсніков, який із дружиною мають 2 квартири майже на 250 кв. м. у столичному будинку біля НАБУ. І один із найбагатших депутатів ВР, член партії "Відродження" Євгеній Гєллєр, який має маєток із власним парком у Козині.

20 тис. грн щомісяця отримує і власник столичної квартири з 57 млн заощаджень Аркадій Корнацький із БПП, і Олександр Пресман, статки родини якого становлять майже 80 млн грн. Кошти платників податків отримує і фігурант "бурштинової справи", депутат від "Народного фронту" Максим Поляков, який живе у пентхаусі на 227 кв. м. у столичному житловому комплексі "Крістал Парк", оформленому на сестру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чеська поліція зняла з літака нардепа Лозового

Дружина та син народного депутата з "Опозиційного блоку" Євгена Балицького 2017-го відкрили бізнес в анексованому Росією Криму. Сім'я нардепа стала власником стейк-кафе "Обліко Морале". Головною фішкою закладу є знижки російським військовим на усе меню.

Зараз ви читаєте новину «Українці платять за квартири 120 нардепів-мільйонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути