пʼятниця, 04 травня 2007 17:12

Українці найменше довіряють Ющенку, Тимошенко і Симоненко - опитування

Впродовж останніх трьох місяців виросли рейтинги довіри населення до Президента України Віктора Ющенка і прем"єр-міністра Віктора Януковича, а до лідерів опозиції Юлії Тимошенко і Юрія Луценка - знизилися.

Про це повідомив сьогодні президент центра СОЦИС, генеральний директор TNS-Україна Микола Чурилов, посилаючись на дані результатів досліджень, що проводилися в лютому, березні і квітні цього року.

"Рейтинги декількох політиків впродовж останніх місяців виросли. Виросли статистично незначно. У Ющенка з кінця лютого до квітня вони піднялися близько на 1-1,5%, рейтинги Януковича виросли істотніше - приблизно на 5%", - повідомив Чурилов.

Водночас, за його словами, рейтинги Тимошенко і Луценка трохи знизилися, зокрема, Тимошенко - приблизно на 3-4%, Луценка - приблизно на 2%. "Але вони все одно залишаються досить високими", - повідомив Чурилов.

Відповідно до результатів дослідження, проведеного центром СОЦИС з 20 по 27 квітня, найбільшу довіру в населення серед політиків сьогодні мають Янукович - 45%, голова Ради Олександр Мороз - 33%, Ющенко і перший віце-прем"єр-міністр України Микола Азаров - по 32%.

Після них розташувалися Тимошенко і Луценко - по 31%, лідер КПУ Петро Симоненко - 30%, міністр внутрішніх справ Василь Цушко - 17%, один з лідерів партії Наша Україна Віктор Балога - 14%, секретар Ради нацбезопеки й оборони України Віталій Гайдук - 8%.

Водночас, у рейтингу недовіри Мороз займає друге місце - йому не довіряють 62% респондентів, при тому що на першому - Ющенко, Тимошенко і Симоненко, яким не довіряють по 64%.

На третьому місці Луценко (60%), після яких йдуть Янукович, - 53%, Азаров - 45%, Балога - 44%, Цушко - 37% і Гайдук - 25% опитаних, передає Кореспондент.
Зараз ви читаєте новину «Українці найменше довіряють Ющенку, Тимошенко і Симоненко - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути