Ексклюзиви
пʼятниця, 27 грудня 2013 16:13

Українці хочуть до ЄС, але не ігнорують допомогу Росії

Українці хочуть до ЄС, але не ігнорують допомогу Росії

Українці більше підтримують вступ до ЄС, ніж до Митного союзу, хоча останні домовленості України та Росії вони сприймають радше позитивно.

Таку інформацію оприлюднив Фонд Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва з посиланням на своє дослідження, проведене соціологічною службою Центру Разумкова.

Так, за необхідності робити вибір між цими двома зовнішньополітичними курсами, 47% опитаних віддали перевагу вступу до Європейського Союзу, 36% – до Митного союзу; 18% ще не визначилися, - повідомляє "Українська правда"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: майбутнє стосунків України з ЄС зараз в руках Євросоюзу

Водночас населення переважно позитивно (47%) сприймає домовленості України та Росії щодо зниження ціни на газ та надання кредиту Україні у 15 мільярдів доларів. Негативно їх сприймають 28% респондентів, 9% ставляться до них байдуже і ще 16% не визначились.

"Головну причину таких дій Росії населення вбачає у тому, що   Росія  отримала від  Віктора  Януковича обіцянку підписати в майбутньому договір про вступ України до Митного союзу", - стверджують дослідники.

Примітно, що за останні півроку (порівняно з червнем) суттєво зростала кількість громадян України, що відчувають себе європейцями – з 35% до 44%.

Опитування проводилося з 20 по 24 грудня 2013 року.  Опитано 2010 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, теоретична похибка вибірки складає 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «Українці хочуть до ЄС, але не ігнорують допомогу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

91

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути