понеділок, 08 вересня 2008 11:40

Україна зміцнюватиме армію на протидію імперській політиці Росії

Виконуючий обов"язки першого заступника міністра закордонних справ Юрій Костенко вважає, що події в Грузії свідчать про необхідність підвищення обороноздатності Збройних сил України.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "День".

"Грузинський сценарій гіпотетично може бути реалізований гарячими головами з генштабу Збройних сил РФ і в інших частинах так званого пострадянського простору, у тому числі й в Україні. Тому, як уявляється, необхідно істотно нарощувати обороноздатність українських Збройних сил", - сказав Костенко.

На його думку, визнання Росією незалежності Південної Осетії й Абхазії (Грузія) не тільки несе загрозу миру й стабільності у всьому європейському регіоні, але й підриває існуючий міжнародний порядок, порушує цілісність принципів, закріплених статутом ООН та іншими міжнародно-правовими документами.

"А виходить, мі повинні всіма наявними легітимними способами протидіяти такого роду імперській політиці", - зазначив Костенко.

При цьому він підкреслив, що реальні міжнародні гарантії безпеки проти зовнішньої агресії зараз відсутні, оскільки один із постійних членів Ради безпеки ООН може блокувати прийняття необхідних рішень.

Костенко вважає, що в цьому зв"язку Україна повинна якомога швидше одержати захист НАТО.

У серпні після початку збройного конфлікту між Грузією й Росією Президент Віктор Ющенко заявив, що вважає загрозу територіальному суверенітету Грузії загрозою територіальній цілісності України.

Росія підтверджує, що поважає територіальну цілісність України.

Зараз ви читаєте новину «Україна зміцнюватиме армію на протидію імперській політиці Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути