Ексклюзиви
четвер, 02 січня 2014 11:00

Україна завершила головування в ОБСЄ

Україна завершила головування в ОБСЄ
За рік головування в ОБСЄ Україна сама неодноразово ставала об'єктом критики організації. Фото: comments.ua

З 1 січня 2014 року Україна завершила головування в Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), передавши ці функції Швейцарії.

Україна стала головою в ОБСЄ з 1 січня 2013 року. За час головування в організації неодноразово закликали Київ "не забувати про обов'язки, взяті на себе в рамках ОБСЄ", пише "ЛІГАБізнесІнформ".

Зауваження стосувалися випадків вибіркового правосуддя в Україні, так і цілого ряду політичних і соціальних процесів в країні.

В одній з останніх доповідей спостережної місії ОБСЄ зазначено, що парламентські вибори, які відбулися 28 жовтня в Україні, були позначені недостатнім рівнем змагальності.

"Остаточна доповідь Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ щодо парламентських виборів в Україні 28 жовтня 2012 містить висновок, що вибори характеризувалися недостатньою змагальністю, і рекомендує заходи для поліпшення прозорості і справедливості", - зазначили автори доповіді.

Також у доповіді йдеться, що на виборах були зловживання державними ресурсами, відсутність прозорості кампанії і фінансування партій, а також і відсутність збалансованого висвітлення в ЗМІ.

Чимало зауважень організації стосувалися також подій на київському Майдані. Зокрема, спроб влади його розігнати.

Зараз ви читаєте новину «Україна завершила головування в ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути