четвер, 05 грудня 2013 10:36

США, Франція і Великобританія бойкотують засідання ОБСЄ у Києві

США, Франція і Великобританія бойкотують засідання ОБСЄ у Києві
Фото: www.ark.gov.ua

Сьогодні в Києві розпочалось дводенне засідання ради міністрів закордонних справ Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Захід завершить рік головування України в організації, що об'єднує 57 країн, пише видання Тиждень з посиланням на Ведомости

Видання зазначає, що стало відомо, що через незгоду європейських країн і США з відмовою української влади підписати угоду про асоціацію і з розгоном владою демонстрації в ніч на 30 листопада в Київ не приїдуть кілька високопоставлених політиків.

Першим свої плани змінив держсекретар США Джон Керрі - він відправився в Кишинів, у Києві його замінить помічник Вікторія Нуланд. Однак співрозмовник The New York Times у відомстві заявив, що візитом Керрі в Молдавію США хочуть послати сигнал підтримки країнам, що зважилися на зближення з ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це боротьба з тираном і його оточенням" - історик порівнює українську революцію з французькою

Також на саміт не приїде і верховний представник ЄС із закордонних справ Кетрін Ештон, її замінить політичний директор служби Хельга Шмід. Це не бойкот, у Ештон раніше були заплановані переговори з керівництвом Сербії і Косова, запевнила представник Ештон Майя Коцьянчич. Через незгоду з українською владою на саміт не приїдуть міністри закордонних справ Великобританії та Франції Вільям Хейг і Лоран Фабіус, повідомили Bloomberg і Euobserver .

Нагадаємо, 30 листопада польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський написав у Twitter, що проводити саміт ОБСЄ в країні, де поліція нападає на мирних демонстрантів, не в характері ОБСЄ, що захищає демократію. Проте вчора його представник повідомив, що Сікорський все ж приїде до Києва, де зустрінеться і з владою, і з опозицією.

Свою присутність підтвердили і шведський міністр Карл Більдт, і його німецький колега Гідо Вестервелле. Всього станом на середу участь підтвердили міністри 36 країн.

Зараз ви читаєте новину «США, Франція і Великобританія бойкотують засідання ОБСЄ у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути