пʼятниця, 11 квітня 2014 20:18

Україна виведе з Криму всю військову техніку - Коваль

Україна виведе з Криму всю військову техніку - Коваль
Фото: k-z.com.ua

Українська армія не залишить своєї військової техніки в Криму.

Про це заявив у п'ятницю на брифінгу в.о. міністра оборони Михайло Коваль, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми там нічого не залишаємо. Російська Федерація заявила, що вона не здійснювала вторгнення, відповідно, ніяких військових трофеїв у неї бути не може", - сказав Коваль.

За його словами, автономії буде виведений весь особовий склад ЗСУ, зберіг вірність українському народові і все озброєння і техніка, дислоковані на півострові.

В.о. міністра поінформував, що всі танки окремої механізованої бригади у Перевальному вийшли в тому ж стані, в якому стояли в боксах. Разом з тим Він зазначив, що з автомобільною технікою частини ситуація набагато гірша. "Автомобілі фактично знищені, навісного обладнання немає, всі колеса пробиті, авто знищені в повному сенсі цього слова", - підкреслив він.

Коваль додав, що у четвер з тимчасово окупованої території АРК вивезені на спецтрейлере вертоліт К-29, а також винищувач Міг-29. Сьогодні з Криму в Миколаїв виходить корабель "Прилуки", разом з яким будуть виведені два допоміжних корабля. Кораблі "Славутич" , "Тернопіль" , "Чернігів" та "Черкаси" зараз готуються до переходу своїм ходом.

Всього, як повідомив в.о. міністра, на території Криму знаходилися 70 кораблів ВМС України - 21 бойової та 49 допоміжних. Деякі з них підлягають утилізації, яку, за словами Коваля, здійснять на місці. Інші кораблі повернуть Україні.

Зараз ви читаєте новину «Україна виведе з Криму всю військову техніку - Коваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути