Ексклюзиви
субота, 12 квітня 2008 16:17

Україна вимагає, щоб Росія припинила погрожувати

МЗС України вимагає від російської сторони припинити практику погроз щодо України і дотримуватися положень Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ.

У поширеній в суботу заяві українське МЗС висловлює стурбованість оприлюдненими останніми днями заявами офіційних осіб РФ щодо України.

"Заяви високопосадовців Російської Федерації мають відвертий антиукраїнський характер, піддають сумніву територіальну цілісність України і є прямим втручанням у її внутрішні справи", - підкреслює міністерство.

Воно вважає "абсолютно неприйнятним", що Росія, яка є гарантом безпеки України, "вдається до недружніх кроків щодо України, ставить під сумнів її територіальну цілісність і суверенне право приймати рішення щодо власного зовнішньополітичного вибору".

"У такій ситуації стає дедалі очевиднішим, що євроатлантичний вибір України – єдиний спосіб гарантувати безпеку нашої держави. Отже, Україні належить якнайшвидше інтегруватися до НАТО як основи системи колективної безпеки", - робить висновок українське відомство.

У заяві наголошується, що Україна вживатиме всіх необхідних заходів, передбачених міжнародним правом, для захисту свого суверенітету та незалежності.

Як повідомлялося, у п"ятницю начальник Генштабу Збройних сил РФ Юрій Балуєвський заявив, що у разі вступу України та Грузії до НАТО Росія вживе заходи "не тільки військового, а й іншого характеру".

Крім того, за даними ЗМІ, на зустрічі Ради Росія-НАТО 4 квітня президент РФ Володимир Путін у розмові з президентом США Джорджем Бушем дав зрозуміти, що в разі вступу до НАТО Україна може втратити територіальну цілісність, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна вимагає, щоб Росія припинила погрожувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути