вівторок, 06 червня 2017 13:58

Україна стала тоталітарною країною - Корнацький

Україна стала тоталітарною країною - Корнацький
Народний депутат Аркадій Корнацький: "Конституція закріплює право на землю за народом України. Однак вже ч.1ст.84 Земельного кодексу України пише, що вся земля України є державною"

Україна протягом останніх 25 років існує у міфічних реаліях або сюрреалізмі. Існує не тільки міф про земельний ринок, а й багато інших міфів.

Про це Gazeta.ua заявив народний депутат Аркадій Корнацький, автор законопроекту №5535-1 "Про обіг земель сільськогосподарського призначення".

"16 липня 1990 року Верховна Рада України прийняла Декларацію про державний суверенітет, - заявив народний депутат. - У своєму розділі №6 документ проголосив усі землі України народною власністю. Це стосується і решти природних ресурсів та усього економічного потенціалу, який був на той час. Все проголосили народною власністю. Це було революційне рішення. Бо досі все це належало державі. А держава була комуністичною і тоталітарною. Основною відмінністю демократичної держави від тоталітарної є поняття права власності на засоби виробництва і природні ресурси, зокрема і на землю. Тобто прийняття Декларації – передумови для створення у незалежній Україні демократичної держави і ринкової економіки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фермера і селянина одна доля — або остаточна погибель, або заможне життя

1996 року Конституція України затвердила основні правові засади демократичної країни.

"Однак подальше законодавство України у більшій своїй частині пішло у розріз з основним законом, - наголошує Аркадій Корнацький. - Цьому, до речі, сприяє сама Конституція. Бо у документі від 1996 року дуже багато відсилочних норм. Конституція встановлює певне право і тут же декларує, що його реалізують відповідно до закону. В основному законі є пряма норма, яка встановлює, що всі закони приймають відповідно до Конституції і не можуть суперечити їй. Однак на практиці цього не дотримуються.

Конституція закріплює право на землю за народом України. Однак вже частина 1 статті 84 Земельного кодексу України пише, що вся земля України є державною. Тобто ми від тоталітарної країни перейшли не до демократичної, а такої ж тоталітарної".

Детальніше читайте тут: Земельна реформа: смерть чи воскресіння?

Зараз ви читаєте новину «Україна стала тоталітарною країною - Корнацький». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути