Ексклюзиви
субота, 12 січня 2008 19:05

Україна сама може встановити кордон у Керченській протоці

Найближчими днями розпочне роботу українсько-російська комісія з розмежування Керченської протоки.

Про це заявив новий міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"Найближчими днями ми почнемо роботу демаркаційної комісії. 31 грудня російська сторона нарешті відповіла нам і повідомила, що її частину комісії створено. Це дає нам можливість зустрітися й розпочати практичну роботу з демаркації", — повідомив Огризко.

Голова МЗС також заявив, що Україна не дозволить затягувати вирішення цього питання, особливо після техногенної катастрофи, що трапилась у Керченській протоці в листопаді цього року.

"Гадаю, що довго чекати ми не будемо. Наша держава зазнала серйозних економічних збитків внаслідок осінньої трагедії. Тому як держава, що піклується про свої національні інтереси, ми змушені цей процес прискорити", - підкреслив він.

При цьому Огризко не виключив, що Україна може вдатися до встановлення кордону в односторонньому порядку.

"Якщо ми відчуємо, що процес штучно гальмується і створюються безпідставні перешкоди для ведення переговорів, то можна буде повернутися, у тому числі, й до такого варіанта вирішення питання", - сказав він.

Огризко також підкреслив, що у нинішнього уряду України є політична воля, щоб розпочати переговори про виведення Чорноморського флоту Російської Федерації з української території.

Він повідомив, що на ноту української сторони з пропозицією розпочати обговорення майбутнього виведення Чорноморського флоту російська сторона відповіла нотою про передчасність подібних переговорів.

"Але я думаю, після наступного раунду (24 січня саме має відбутися чергове засідання відповідної підкомісії) ми зможемо перейти до деяких практичних кроків для того, щоб цей процес прискорити", — зазначив Огризко.

"Ми, безумовно, будемо наполягати на тому, щоб розпочати переговори про підготовку до поступового виведення російського військового контингенту. Наші фахівці роблять відповідні розрахунки, вони свідчать про те, що певний запас часу в нас ще є, але він дуже невеликий", - підкреслив міністр, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна сама може встановити кордон у Керченській протоці ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути