Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2007 08:09

Україна розрахувалася з Росією за газ

Україна розрахувалася з Росією за газ
Російська компанія "Газпром" заявляє про повне погашення Україною боргів за постачання російського газу в 2006 і 2007 роках.

"Сьогодні компанія "РосУкрЕнерго" повністю і своєчасно виконала умови угоди про погашення заборгованості перед групою "Газпром" за природний газ, поставлений у 2007 році, а також по дивідендах за результатами діяльності "РосУкрЕнерго" у 2006 році", - йдеться у прес-релізі "Газпрому".

Як відомо, 31 жовтня компанія "РосУкрЕнерго" одержала платіж на суму 729 мільйонів доларів від ЗАТ "УкрГаз-Енерго" в якості погашення заборгованості.

Дана виплата була зроблена в рамках підписаної раніше угоди про врегулювання заборгованості за природний газ, поставлений в Україну в 2007 році, повідомляє РИА Новости.

Заборгованість ЗАТ "УкрГаз-Енерго" перед компанією "РосУкрЕнерго" у розмірі 929 мільйонів доларів повністю була погашена в терміни, передбачені угодою.

Раніше, 18 жовтня, "РосУкрЕнерго" одержало від ЗАТ "УкрГаз-Енерго" транш на суму 200 мільйонів доларів в якості погашення заборгованості.

Компанія "Газпром" 2 жовтня заявляла, що скоротить постачання природного газу для України у випадку непогашення до 1 листопада 2007 року заборгованості в розмірі 1,3 мільярди доларів, що накопичила українська сторона.

З цієї суми 700 мільйонів доларів "Нафтогаз України" (основний споживач газу) винен "УкрГаз-Енерго", 300 мільйонів доларів - "УкрГаз-Енерго" - "РосУкрЕнерго", ще 300 мільйонів доларів "РосУкрЕнерго" - "Газпрому".

Сторони домовилися, що борг буде погашений до 1 листопада, при цьому "РосУкрЕнерго" в якості погашення заборгованості перед "Газпромом" передало йому 8 мільярдів кубометрів газу з підземних газових сховищ України, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна розрахувалася з Росією за газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути