Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 17:53

Україна розраховує, що Росії не буде воювати з Грузією

Україна розраховує на стриманість з боку Росії щодо конфлікту між Грузією та Південною Осетією та сподівається, що РФ не стане стороною цього конфлікту.

Про це заявив т. в. о. міністра закордонних справ України Володимир Хандогій під час зустрічі з тимчасовим повіреним у справах РФ в Україні Всеволодом Лоскутовим.

Як повідомляє прес-служба МЗС України, ця зустріч відбулася у п"ятницю в українському зовнішньополітичному відомстві на прохання російської сторони.

У ході зустрічі відбувся обмін думками у зв"язку із подальшим загостренням конфлікту у Південній Осетії (Грузія).

Російська сторона інформувала про останні заяви керівництва держави та МЗС РФ стосовно ситуації в регіоні. Зі свого боку, Хандогій довів до співрозмовника позицію України, висловлену в заяві МЗС України щодо загострення ситуації у Південній Осетії.

Зокрема, він висловив глибоку стурбованість у зв"язку з ескалацією військових дій та наголосив на необхідності вжиття вичерпних заходів усіма сторонами, присутніми у зоні конфлікту, для негайного припинення вогню та врегулювання ситуації за столом переговорів.

Т.в.о. українського міністра закордонних справ звернув увагу співрозмовника на повідомлення ЗМІ щодо можливого використання сили російськими збройними силами й висловив сподівання на стриманість з боку Росії в ситуації, що склалася.

Між тим, президент України Віктор Ющенко направляє до Тбілісі заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлісєєва в якості свого спеціального представника.

Згадане рішення стало результатом телефонної бесіди Ющенка з президентом Грузії Михаїлом Саакашвілі, яка відбулася у п"ятницю, 8 серпня.

Метою поїздки спецпредставника є проведення консультацій з керівництвом Грузії, представниками ОБСЄ та іншими міжнародними чинниками, вивчення ситуації в регіоні та доведення основних елементів позиції України щодо шляхів мирного врегулювання конфлікту, зазначає перс-служба МЗС України.

У п"ятницю ж відбулась зустріч Єлісєєва з тимчасовим повіреним Грузії в Україні Зурабом Двалішвілі у зв"язку із загостренням ситуації у Південній Осетії.

Єлисєєв, зокрема, особливо звернув увагу на необхідність негайного припинення вогню як невід"ємної передумови для започаткування переговорів з метою врегулювання ситуації, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Україна розраховує, що Росії не буде воювати з Грузією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути