четвер, 11 лютого 2021 19:48

Україна розраховує на перезавантаження стосунків із ЄСПЛ

Автор: Facebook / Maria Mezentseva
  Глава української делегації ВРУ у ПАРЄ Марія Мезенцева впевнена, що в України згодом відбудеться певне перезавантаження у відносинах з Європейським судом з прав людини.
Глава української делегації ВРУ у ПАРЄ Марія Мезенцева впевнена, що в України згодом відбудеться певне перезавантаження у відносинах з Європейським судом з прав людини.

Українська сторона розраховує на перезавантаження у відносинах із Європейським судом з прав людини. Це призведе до покращення позицій нашої держави у Раді Європи, вважає глава української делегації ВРУ у ПАРЄ Марія Мезенцева.

"Впевнена, що в нас згодом відбудеться певне перезавантаження у відносинах, що в ЄСПЛ з'явиться новий суддя по квоті України. Таким чином від нас надійде правильний сигнал загалом до Ради Європи", - розповідає Мезенцева в інтерв'ю LB.ua.

За її словами, нині спостерігається прогрес у справах щодо подань України до ЄСПЛ проти окремих держав. Проте взаємодія української сторони із Європейським судом з прав людини подекуди вимагає поліпшення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄСПЛ виніс рішення щодо порушень прав людини під час Майдану

"Від України в ЄСПЛ надходить багато подань, що призводить до навантаження на суд. Є рішення, які не виконує наша сторона. І це питання також варто вирішувати".

Україна опинилася у топ-10 країн з невиконання рішень ЄСПЛ, йдеться у звіті цієї судової інстанції за 2020 рік. Також Україна увійшла до трійки держав, після Туреччини та Росії, де ситуація з правами людини викликає занепокоєння.

Зараз ви читаєте новину «Україна розраховує на перезавантаження стосунків із ЄСПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути