середа, 16 квітня 2014 08:29

Україна подала на Росію до Європейського суду з прав людини

Україна подала на Росію до Європейського суду з прав людини
Фото: espreso.tv

До Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) поданий перший пакет документів у рамках спорів між Україною і Росією.

Про це в ефірі програми "События" на телеканалі "Україна" повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.

"Йдеться про відповідну справу, яка зараз розглядається в Європейському суді з прав людини за позовом України проти Росії, який стосується масового порушення прав наших громадян на території Криму. Також ми звернулися до цілого ряду міжнародних моніторингових інститутів - Європейської комісії з прав людини, Комітету ООН з прав людини, Комітету протидії тортурам і стратам у Європі. До цих органів ми, як Міністерство юстиції, подали ряд звернень і доказів, що стосуються масового порушення прав громадян на території Криму і східних областей України" - заявив міністр.

За його словами, окрім вже поданих фактів надані також докази, в тому числі, відео , про те , що саме військовослужбовці РФ були причетні до порушення прав людини в Криму.

Петренко підкреслив, що, в разі позитивного рішення суду, громадяни України зможуть отримати компенсації від РФ: "Наприклад, у разі примусового отримання громадянства - це питання порушення групи конвенцій, і відповідного пакту про політичні та громадянські права. Після винесення цього рішення, український громадянин, на якого тиснули, і змушували фактично підтвердити українське громадянство, а потім автоматично переводили в російське громадянство, може подати заяву та отримати компенсацію від Російської Федерації".

Міністр зазначив, що РФ зобов'язана буде платити подібні компенсації, оскільки є членом Ради Європи: "І, фактично, якщо вона не платитиме за рішенням суду з прав людини, вона буде виключена з Ради Європи і буде на рівні Ефіопії та інших країн Африки, які ізольовані від інших країн світу".

Зараз ви читаєте новину «Україна подала на Росію до Європейського суду з прав людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути