Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2022 05:31

Україна отримає сучасні винищувачі і танки - Європа чекає рішення США

Україна отримає сучасні винищувачі і танки - Європа чекає рішення США
Міністр оборони України Олексій Резніков пояснив, коли Україна отримає найсучаснішу зброю. Фото: eastnews.ua

Українська армія все ж таки отримає західні танки та винищувачі.

Вирішальним у цьому питанні стане політична воля США, рішення яких очікують європейські держави. Про це міністр оборони України Олексій Резніков сказав в інтерв'ю Politico.

Міністр вважає, що офіційний Вашингтон має проявити лідерство у постачанні необхідної Україні техніки, перш ніж союзники підуть за американцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США обговорюють передачу Україні винищувачів F-16

"Я дуже оптимістично налаштований, постачання танків Abrams можливе в майбутньому. І я впевнений, що передача винищувачів, таких як F-16, F-15 або Gripen зі Швеції, також буде можлива", – заявив глава Міноборони.

"Ми розуміємо, що всі наші партнери, які мають промисловість, здатну виробляти танки – такі як Велика Британія, Франція та Німеччина – вони чекатимуть політичного рішення від США", – вважає Резніков.

Тому він упевнений, що як тільки Україна отримає перший американський Abrams, за ним розпочнеться постачання Leopard, Marder та інших видів важкої бронетехніки.

Для боротьби з російськими загарбниками Україна потребує винищувачі типу F-16.

Але перед тим, як їх отримувати, треба налагодити необхідну під літаки інфраструктуру, інженерію і підготувати українських пілотів. Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він пояснив, що винищувачі – це вже "вишенька на торті". Ці військові реактивні літаки – найтехнологічніше з того, що Україні можуть поставити союзники.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає сучасні винищувачі і танки - Європа чекає рішення США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути