Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2021 18:26

Україна отримає $150 млн допомоги від США

Україна отримає $150 млн допомоги від США
Конгрес США схвалив додаткову допомогу Україні. Фото: Reuters

Конгрес США схвалив виділення додаткових $150 млн допомоги Україні.

Їх передадуть на покращення ситуації у сфері безпеки, заявив на церемонії передачі командування в Центрі бойової підготовки в Яворові Львівської області тимчасова повірений у справах США в Україні Крістіна Квін, передає посольство США.

Вона каже, що 2021 року Україна зробила значний прогрес у здійсненні реформ. ЗСУ стали більш боєздатними та професійними. Квін відзначила підготовку українських військових іноземними інструкторами в Яворові. Додала, що це лише частина допомоги у сфері безпеки на $2 млрд, які США надали з 2014-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні з Україною Росія зосередила найбільшу кількість військ з 2014 року

"Адміністрація Байдена продовжує і підсилює цю підтримку. У березні Міністерство оборони США оголосило новий пакет допомоги Україні в галузі безпеки на 125 мільйонів доларів, який включає фінансування, військовий вишкіл, обладнання та консультативну допомогу. У цьому фінансовому році Конгрес США схвалив виділення додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні", - підкреслила Квін.

США розглядають можливість відправки військових кораблів у Чорне море в найближчі тижні. Таким чином Білий дім має намір продемонструвати Україні свою підтримку, повідомляє CNN з посиланням на джерело в Міністерстві оборони США.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримає $150 млн допомоги від США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути