неділя, 07 листопада 2021 11:44

Україна отримала ще 3 млн доз вакцини Moderna
5

Поставки вакцин, щоб захистити якомога більше людей в Україні, продовжать.
Фото: @moz.ukr

В Україну доставили ще 2 930 300 доз вакцини від коронавірусу виробництва компанії Moderna. Її надав безкоштовно фонд ЮНІСЕФ.

Про це у неділю повідомило Міністерство охорони здоров'я.

"Наразі 11 млн українців отримали принаймні одну дозу вакцини від Covid-19. Держава зробила все для того, щоб українці мали можливість вакцинуватися і навіть обирати вакцини.

Moderna - це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від Covid-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію", - заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус проникає в клітини мозку - вчені

"Неможливо спокійно дивитися на те, як задихаються в переповнених лікарнях люди. Натомість вакциновані у п'ять разів рідше заражаються та мають більш ніж у 10 разів нижчий ризик госпіталізації, ніж нещеплені.

42% українців, які ще не вакцинувались, готові щепитись – це обнадійливо. Будь ласка, отримайте захист зараз", – сказав голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Загалом в рамках ініціативи COVAX в Україну надійшли 7 415 810 доз вакцин різних виробників, зокрема Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac.

Поставки вакцин, щоб захистити якомога більше людей в Україні, продовжать.

У минулу суботу в Україні зафікусували 17 419 нових випадків інфікування коронавірусом. Від Covid-19 померли 449 людей. Найбільше випадків інфікування виявили в Одеській, Дніпропетровській, Харківській, Хмельницькій і Львівській областях.

Правоохоронці мають законне право вимагати у громадян пред'явити Covid-сертифікат, повідомили в МОЗ.

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала ще 3 млн доз вакцини Moderna». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути