пʼятниця, 13 вересня 2024 03:04

Україна оголосила демарш Монголії через Путіна

Україна оголосила демарш Монголії через Путіна
Україна оголосила демарш Монголії. Фото: Главком

Міністерство закордонних справ України оголосило демарш Монголії через відмову виконати ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна.

МЗС також пообіцяло враховувати це рішення "у подальшій політиці щодо розвитку двосторонніх відносин", йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін рясно наобіцяв у монгольській юрті

"До монгольської сторони доведено глибоке розчарування України відмовою Монголії як країною-підписанткою Римського статуту виконати виданий Міжнародним кримінальним судом ордер на арешт Путіна під час його перебування на території країни", - йдеться в заяві.

В МЗС сподіваються на кроки з боку Монголії для "відновлення конструктивного характеру традиційно дружніх українсько-монгольських відносин", додали в відомстві.

Влада Монголії запевнила російського диктатора Володимира Путіна, що не буде арештовувати його за виданим Міжнародним кримінальним судом ордером.

Путін відвідав Монголію 3 вересня.

МКС у березні 2023 року видала ордер на арешт Путіна за підозрою у незаконній депортації дітей і незаконному переміщенні українців у Росію.

Зараз ви читаєте новину «Україна оголосила демарш Монголії через Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути