пʼятниця, 25 вересня 2009 20:43

Україна не поставляла до Грузії зброю - ГПУ

Україна не поставляла до Грузії зброю - ГПУ

Генпрокуратура спростовує інформацію про перебування українських військових у Грузії під час грузино-осетинського конфлікту.

Відповідне повідомлення поширила прес-служба відомства.

Також ГПУ спростовує інформацію про незаконні поставки зброї та військової техніки до Грузії та проведення у зв"язку з цим перевірки у ДК "Укрспецекспорт", якою начебто встановлено низку грубих порушень.

"Проведеними органами військової прокуратури перевірками встановлено, що військовослужбовці Збройних Сил участі у збройному конфлікті не брали, озброєнь та військової техніки ЗСУ на території цієї держави не було, військова допомога грузинській стороні не надавалася", - зазначили у відомстві.

У той же час ГПУ зазначила, що "в період 2006-2008 років міжнародні передачі з України до Грузії товарів військового призначення, які підлягають експортному контролю, здійснювалися за попередньо укладеними зовнішньоекономічними контрактами відповідно до вимог законодавства та міжнародних договорів".

"За цим фактом Службою безпеки України відмовлено у порушенні кримінальної справи, з чим погодилася Генпрокуратура", - наголошується у заяві.

"Щодо перевірки діяльності ДК "Укрспецекспорт" та його дочірніх підприємств, то на даний час вона дійсно проводиться але це пов"язано з перевіркою приватної фірми. За її результатами буде прийнято рішення відповідно до чинного законодавства", - заявили у ГПУ.

"Крім того, офіційно заявляємо про відсутність десяти постанов про порушення кримінальних справ з цього приводу", - наголосили у відомстві.

Генпрокуратура звернулася з проханням до представників засобів масової інформації не поширювати недостовірних повідомлень та утримуватися від подібних коментарів.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили, що Генпрокуратура, начебто, встановила, що українські фахівці обслуговували системи ППО під час війни в Грузії.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Україна не поставляла до Грузії зброю - ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути